گروه پژوهشی آینده

تهیه و انجام طرحهای پژوهشی

گروه پژوهشی آینده

تهیه و انجام طرحهای پژوهشی

روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی AHP در اکسل


 

روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی  یکی از پرکاربردترین روش‌ها در مدل‌های تصمیم‌گیری چند معیاره  می‌باشد که برای انتخاب بهترین گزینه از بین چند گزینه موجود به استفاده می شود. این گزینه‌ها با یکدیگر بررسی و  مقایسه می‌شوند و در نهایت بهترین گزینه انتخاب می‌گردد.

مقایسات زوجی  مبنای روش AHP  می‌باشد که محاسبات و قضاوت  را آسان کرده و  میزان سازگاری یا ناسازگاری تصمیم‌گیری را نشان می‌دهد. انجام محاسبات این روش به صورت دستی وقت‌گیر بوده و درصد خطای آن زیاد است؛ اجرای انجام این روش با نرم‌افزار User Friendly اکسل مشکلات وقت‌گیر بودن و درصد خطای بالا آن را حل می‌کند.

آموزش AHP در اکسل

آموزش روش AHP در اکسل یا روش فرآیند سلسله مراتبی همراه با مثال کاربردی در این آموزش ارائه شده‎است به صورتیکه دانشجویان با اصول این روش و نحوه پیاده‎سازی آن با نرم‎افزار اکسل مسلط شوند. در این آموزش انجام کلیه محاسبات روش تحلیل سلسله مراتبی AHP از طریق نرم‌افزار اکسل آموزش داده شده و یک مثال به صورت کامل از طریق این نرم‌افزار حل شده است.

آنچه که باید بدانید برای  آموزش:

  • آشنایی با روش AHP
  • نحوه آدرس‌دهی مطلق و نسبی در اکسل
  • آشنایی با ضرب ماتریس‌ها
  • آشنایی با نرم افزار EXCEL – اکسل

آنچه می آموزید:

  1. آموزش روش AHP در اکسل
  2. توضیحات اجمالی در مورد روش AHPحل کامل یک مثال تصمیم‌گیری به روش AHP در نرم‌افزار اکسل

 

 

جهت ثبت سفارش به یکی از راه های ارتباطی زیر مراجعه نمایید:
شماره تماس:۰۹۳۵۷۲۵۸۴۲۵
ایمیل:info@pajuha.ir

مفاهیم اولیه مدل سازی معادلات ساختاری


 

مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) یکی از تکنیک های پرکار برد به وسیله پژوهشگران حوزه علوم اجتماعی در چند دهه اخیر است. اهمیت مدل سازی معادلات ساختاری از آنجا ناشی می شود که به پژوهشگران این امکان را میدهد که اثر یک یا چند متغیر مستقل را بر یک یا چند متغیر وابسته به طور همزمان بررسی کنند. چنان چه پژوهشگر فهم خوبی از مفاهیم بنیادی آمار از جمله همبستگی و تحلیل رگرسیون داشته باشد، SEM به سادگی می تواند فهمیده شود. در اینجا پیش از ورود به بحث اصلی تعریف این دو اصطلاح آماری را مرور می کنیم. همبستگی ابزاری آماری برای تعیین نوع و درجه رابطه یک متغیر کمی با متغیر کمی دیگر است. البته باید توجه داشت همبستگی به معنای علیت نیست. به عنوان مثال دو متغیر A و Bمی توانند با هم مرتبط باشند ولی هیچ ادعایی مبنی براین که A موجب B می شود یا برعکس وجود ندارد.

تحلیل رگرسیون نیز یک تکنیک آماری است که برای بررسی و مدل سازی ارتباط بین متغییر ها به کار می رود. رگرسیون در لغت به معنای بازگشت است. یعنی مقدار یک متغیر به متغیر یا متغیر های دیگر باز می گردد که همان مفهوم متغیر وابسته و مستقل است.

 

مدلسازی معادلات ساختاری چیست؟

سازه چیست؟

ضرورت مدل سازی معادلات ساختاری

مدل های معادله ساختاری چه زمانی و چگونه به کار می روند؟

دلیل به کار گیری مدل های معادله ساختاری چیست؟

 

جهت ثبت سفارش به یکی از را های ارتباطی زیر مراجعه فرمایید.

شماره تماس:۰۹۳۵۷۲۵۸۴۲۵

ایمیل:info@pajuha.ir

نرمال بودن داده ها

توزیع نرمال در سال ۱۷۳۳ میلادی توسط آبراهام دموآر، ریاضیدان فرانسوی، معرفی شد و سپس در سال ۱۸۱۲ میلادی توسط لاپلاس توسعه یافت. دلیل اهمیت توزیع نرمال، نقش این توزیع در قضیۀ حدی مرکزی است. تعمیم توزیع نرمال به چندین بعد، نقش اساسی در تحلیل چند متغیری ایفا میکند. یک مزیت توزیع نرمال چند متغیری از این حقیقت ناشی می شود که از نظر ریاضی انعطاف پذیری دارد و نتایج خوبی را میتوان از آن به دست آورد. از توزیع نرمال به طور گسترده ای در بسیاری از برنامه های کاربردی استفاده می شود. مسئله آزمون این که آیا نمونه ای از مشاهدات از یک توزیع نرمال می آید، به طور گسترده توسط بسیاری از آماردانان مورد مطالعه قرار گرفته است.

در این مقاله ما ۳ روش آزمون نرمال بودن داده ها را  توسط نرم افزار spss توضیح می دهیم.

۱- آزمون کشیدگی و چولگی داده ها

۲- آزمون کلوموگروف اسمرینوف

۳- آزمون شاپیرو –ویلک

 

آزمون کشیدگی

کشیدگی برای تشخیص غیر نرمال بودن در حالت یک بعدی پیشنهاد شده است. برای داده های عمومی چند بعدی، آماره ای برای اندازه گیری کشیدگی ارائه داده است. آماره کشیدگی MK برابر است با:

 

که در آن برای i=1,….,n

 

 

نحوه اجرا در نرم افزار SPSS

فایل مورد نظر را در نرم افزار باز کرده و منوی زیر را اجرا کنید

Analyze=> Descriptive

Services=> Explore

متغیرهایی را که می خواهید آزمون نرمال بودن بر روی آنها انجام شود به درون کادر Dependent List منتقل کرده و سپس بر روی گزینه Plots کلیک کنید.

در کادر Plots گزینه Normality plots with tests  را تیک بزنید

 

در انتها بر روی گزینه Continue  و سپس ok کلیک کنید.

جهت مشاهده ویدیو کلیک کنید.

 

جهت ثبت سفارش به یکی از راه های ارتباطی زیر مراجعه نمایید:

شماره تماس: ۰۹۳۵۷۲۵۸۴۲۵

ایمیل:info@pajuha.ir